Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Börtönbüntetés balatoni orvhalászat miatt

2019.01.31. forrás: Marcali Portál

Sohasem rendelkezett halászatra jogosító okmánnyal, de jó ideje horgászengedéllyel sem az a többszörösen visszaeső orvhalász, akinek tavaly áprilisi ügyére a napokban tett pontot a Kaposvári Törvényszék – számolt be honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Szezonindító akciókhirdetés

 Olvasóink többször találkozhattak már az F. L. monogrammal a halőrzési híreket böngészve. Ez a jövőben is könnyen megtörténhet, ugyanis a hatóságoknak folyamatosan ad munkát a halőrök előtt már jól ismert orvhalász. Egy ilyen nyomozati, majd végrehajtási munka ért most véget a Kaposvári Törvényszéken. A másodfokon eljáró bíróság – helybenhagyva a Marcali Járásbíróság által elsőfokon kiszabott büntetést – egy év és három hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat és két évre eltiltotta a közügyektől.

F. László 2017 novemberében szabadult egy korábbi, szintén orvhalászat miatt rá kiszabott börtönbüntetésből, ám a jó útra térés helyett tavaly is folytatta üzelmeit, melyek szerencsére nem maradtak titokban. A balatoni halőrök három esetben érték tetten, amint eresztőhálóval orvhalászott a nyugati medencében. A mostani döntés mellett két tavalyi ügy még folyamatban van, az ítéletekről beszámolunk – ígéri a halgazdálkodási cég.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »